Οι μαθητές του Ε1 (2012- 2013) της Πορφυριάδας Νέου Καρλοβασίου Σάμου σας ξεναγούν στην Ελλάδα μας ...
" 'Εχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα".
Νίκος Καζαντζάκης
Σ ένα μπόλ αναμιγνύετε το αλεύρι με το αλάτι και το
ελαιόλαδο. Ανακατεύετε μέχρι να θρουλιάσει η ζύμη και να μη μείνουν
κομπαλάκια μέσα σ αυτήν.
Προσθέτετε το νερό με τη μαγιά και αναμιγνύετε με το
μίξερ πολύ καλά. Για να καταλάβετε ότι η ζύμη είναι έτοιμη οταν τη
τεντώνετε μέχρι ν ανοίγει σαν σεντόνι. Την αφήνετε τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι
ν αφουσκώσει.
Όταν έλθει η ώρα να ζυμώσετε κόβετε τη ζύμη σε μικρά
κομματάκια και τη πλάθετε μακρόστενα.
Μ ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε κάθετες λεπτές φετούλες τις
απλώνετε στο ταψί, και τις ψήνετε στο φούρνο.
Αφήνετε να κρυώσουν και τις ξαναφουρνίζετε για να
φρυγανιάσουν.
Μπράβο Νικολέτα
ΑπάντησηΔιαγραφή